Vier dagen werken doe je niet in Frankfurt

Score0

‘Spanjaarden en Duitsers kunnen ook direct zijn’

Pien van Erp Taalman Kip (53),
Afdelingshoofd bij ECB-tak voor bankentoezicht.

Foto Felix Schmitt

„Ik zit al gauw van half negen tot half acht op kantoor, als ik niet op reis ben. Bij De Nederlandsche Bank (DNB), waar ik vandaan kom, werkten mensen ook hard, maar vaak vier dagen. Dat is er hier echt niet bij. Toen het toezicht op de belangrijkste banken, dat eerst nationaal was, bij de ECB kwam, dacht ik: het is veel interessanter om dan naar Frankfurt te gaan. Mijn gezin kwam mee en gelukkig vinden de kinderen de Europese school leuk. Frankfurt is comfortabel, maar Amsterdam blijft veel gezelliger.

Toen ik van DNB naar de ECB ging, was het alsof ik een kamertje uit stapte en opeens het hele huis zag. Ik leid een afdeling die direct toezicht houdt op zeven banken uit verschillende landen. De banken verschillen enorm van elkaar en dat is ontzettend boeiend. We analyseren data en gaan bij de banken praten. In veel landen kennen…

Lees het hele bericht