Te Slank

Score+2873

Aankomen is voor veel mensen veel moeilijker dan afslanken. Je kunt eten wat je wilt, maar je komt geen grammetje bij. Dat je niet aankomt, is vaak genetisch bepaald. Je spijsverteringsstelsel functioneert niet optimaal, je verbranding is te hoog, of je eetpatroon is uit balans geraakt.

Als je meer calorieën binnenkrijgt dan wat je nodig hebt, wordt het teveel op verschillende plaatsen in je lichaam opgeslagen in de vorm van vet. Wanneer je stofwisseling erg hoog is, verbruik je een groot deel van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Hierdoor sla je weinig calorieën op in de vorm van vet. Iemand die zich weinig beweegt verbruikt minder calorieën dan iemand die veel sport. Je zou dus zeggen dat iemand die veel sport niet veel aankomt. Dit is niet altijd zo, in tegendeel zelfs: door regelmatig krachttrainingen uit te oefenen, neemt je spiermassa toe. Voor een goed resultaat kun je een sportinstructeur op een sportschool om advies vragen. Hij zal de oefeningen op je lichaam afstemmen, zodat je een mooi lichaam krijgt!

Bij aankomen is het erg van belang om regelmatig te eten. Drie hoofdmaaltijden per dag is erg aan te raden. Natuurlijk zijn tussendoortjes, anders dan bij afvallen, wél toegestaan. 
Een diëtist kan een persoonlijke maaltijd voor je samenstellen. Deze maaltijd bevat exact het juiste gehalte aan calorieën; de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten zijn strikt persoonlijk op je lichaam, bewegingspatroon en smaak afgestemd. Enkele tips:

  • Te vet eten remt de eetlust, doe dit dus zo min mogelijk
  • Frisse/zure gerechten zoals fruit, tomaten- en vruchtensappen stimuleren de eetlust
  • Zorg voor een flinke voorraad
  • Je kleding bepaalt ook voor een groot deel hoe je eruit zit. Je kunt je lichaam met behulp van kleding “camoufleren”. Iemand die kort is, kan door bijv. een lange rok te dragen, er een stuk langer uitzien. Zwarte kleding kleedt af, dus als je te dun bent, kun je zwarte kleding beter in de kast laten hangen. Om er wat dikker uit te zien, kun je het beste wat lossere bloesjes en shirts dragen. “Strak om het lijf” benadrukt je lichaamsvormen namelijk. Door drukke prints en horizontale strepen oog je ook wat voller. Wat ook erg van pas komt nu het einde van de zomer nadert, is “lagen dragen”: in een t-shirt, met daarboven een blouse en een colbertje zul je er zeker wat voller uitzien! Als je wat tenger bent gebouwd, heb je vaak ook kleine borsten. Dit kan veel invloed hebben op hoe “dik” je oogt. Een push-up bh of een bh met vulling en de juiste kleding doet wonderen!