Probleemzones voor de vrouw

Score+7502

Dikke billen, grote borsten, dunne benen en zo kan ik nog uren doorgaan. Elke vrouw heeft haar ‘probleemzones’. Je kunt flink gaan zweten in de sportschool en gezond eten om deze zones weg te werken, maar helaas gaat dat niet in een rap tempo. Slimmer is, proberen door middel van de juiste kleding de minder mooie delen van het lichaam te camoufleren.

Probleem 1: Grote Borsten

De één is er trots op de ander vindt het maar een last. Alle ‘borstproblemen’ pak je aan door jezelf eerst een goede bh te laten aanmeten in een lingeriezaak. Want alles valt en staat hiermee. De meeste onder ons denken de juiste maat te dragen maar het tegendeel is waar. Neem de proef op de som en laat je meten. Kies voor lage ronde halsen, v-halsen of een wikkeltop Een wikkeljurk is ook heel leuk. Bij de keuze van truien geen dikke breisels maar juist fijne. Kies voor een jas met een smalle kraag die niet hoog sluit, dat benadrukt alleen maar je grote borsten.

Probleem 2: Dikke billen
Geen strakke broeken met smalle pijpen (die nu de trend zijn). Die zijn niet gemaakt voor mensen met een grote “achterkant”. Een pantalon met een brede tailleband is ideaal omdat dan een deel van de billen als het ware wordt weggesneden. Rechte broekspijpen die soepel langs de benen naar beneden vallen zijn de juiste keus. Getailleerde jasjes die onder de billen eindigen zorgen ervoor dat deze probleemzone wordt weggewerkt. Rokken in a-lijn zijn eveneens een slechte keus. Probeer liever een rechte rok tot over de knie.

Probleem 3: Korte benen
Veel hindoestaanse dames hebben dit probleem. Gelukkig is de trend: jurk over broek. Werkt perfect bij korte benen, maar dan geen legging tot de kuit want dat maakt je benen optisch korter. Ook de 7/8 broek is een heel slechte keus! Geen rokken boven de knie, want dan zul je flinke dijen zien. Beter is een rok die net onder de knie eindigt of helemaal lang.

Probleem 4: Dikke buik
Ook hier zijn een heleboel dames mee ‘gezegend’. Geen korte topjes (niet boven de taille). Beter zijn de blousjes en truitjes tot over de helft van je buikje. Of de nieuwe modetrend: de hogere taille (afgesneden net onder je borsten). Geen lycra jurken (stretch) maar juist losse jurken. Jeans moeten niet te strak zitten om de middel want anders hangt alle overtollig vet over de tailleband. Beter is nog een heupbroek die je een maat groter koopt.

Probleem 5: Korte nek
Een koltrui is lekker warm in de winter, helaas is het geen goede keus voor mensen met een korte nek. V- halsen geven je meer ‘neklengte’. Je kraag van je overhemd omhoog dragen geeft hetzelfde effect. Half lange oorbellen in de lengte staan ook heel mooi. Draag nooit grove en zware kettingen maar kies bijvoorbeeld een fijne choker.

Heb jij een probleem dat in dit artikel niet voorkomt dan kun je het volgende doen:

Je kamerdeur op slot en in je ondergoed voor de spiegel staan. Wees eerlijk tegen jezelf en kijk wat je niet leuk vind. Trek verschillende kledingstukken aan en kijk wat het met je probleemzone doet.