Ons brein voorspelt waar we goed in zijn

Score0

Terwijl ondernemer Eric Castien (42) en ik elkaar niet eerder hebben ontmoet, kan hij toch al wat typerende eigenschappen van me opnoemen. Dat ik zelfs in de meest rumoerige kantoortuin onverstoorbaar doorwerk, bijvoorbeeld. Maar ook dat ik van nature behoorlijk ongeduldig ben. Het is allemaal af te leiden uit de resultaten van de online breintest die ik een dag eerder deed, ontwikkeld door het bedrijf BrainsFirst waarvan Castien mede-eigenaar is.

Veel bedrijven hebben door dat een cv niet meer voldoende is om talent te ontdekken, legt Castien uit. „Als ik langs ga bij grote organisaties hoor ik vaak dat ze op zoek zijn naar slimme mensen. Maar zijn dat mensen die meerdere opleidingen cum laude hebben afgerond? Dat soort informatie zegt mijns inziens onvoldoende over of iemand bij jou op zijn plek zit.”

Terwijl ‘mismatches’ tussen werkzoekenden en werkgevers teleurstellingen aan beide kanten kunnen opleveren, zegt Castien. Daar kan de breintest bij helpen: door…

Lees het hele bericht