Ongevallen verzekering

Score+29074

Een veel voorkomende verzekering is de ongevallenverzekering. Zoals u ongetwijfeld weet, zit een ongeluk in een klein hoekje. Een ongevallen verzekering keert een bepaald bedrag uit als u door middel van ongeval komt te overlijden of als u hier blijvende invaliditeit aan over houdt.

Veel mensen denken vaak: dat zal mij niet gebeuren en sluiten om deze reden niet overal een verzekering voor af. Echter kunnen er vrij veel ongevallen gebeuren. Niet alleen kunt u aangereden worden in een auto ongeluk, maar ook op uw werkplek of thuis kan een ongeval gebeuren. U kunt bijvoorbeeld van een ladder vallen of het kan zomaar gebeuren dat u van de trap valt. Schade die u door deze ongevallen kunt oplopen kunnen behoorlijk hoog zijn en als u pech heeft kan u hier ook nog blijvende schade aan over houden. Een ongevallen verzekering is relatief goedkoop omdat de kans op een dusdanig ongeval niet erg groot is maar is vaak een goede aanvulling op andere verzekering. Zo bent u er zeker van dat u krijgt waar u recht op heeft.

Een ongevallen verzekeringen keert nadat u blijvend letsel heeft opgelopen of komt te overlijden een eenmalig, van te voren afgesproken, bedrag uit. Indien u last heeft van blijvend letsel door een geval moet er sprake zijn van een plotselinge of rechtstreekse inwerking van uitwendig letsel. Hierdoor moet het lichamelijk letsel ook op een geneeskundige manier vast te stellen zijn voordat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.

Als u voor de rest van uw leven invalide blijft na een ongeval wordt er gekeken naar in welke mate u gehandicapt bent. Op basis van de mate van uw handicap wordt vervolgens een bepaald percentage van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Als u bijvoorbeeld door het ongeluk de rest van uw leven blind bent krijgt u 100% van het zekerde bedrag uitgekeerd maar als u bijvoorbeeld uw kleine teen verliest krijgt u meestal maar 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. De invaliditeit wordt meestal bepaald op basis van de zogenaamde gliedertax waardoor het mogelijk wordt om voor elke vorm van invaliditeit een redelijke vergoeding uit te keren.

De grote voordelen van de ongevallenverzekering zijn dus dat het vrij goedkoop is om uzelf tegen ongevallen te verzekeren. Bovendien maakt het niet uit waar het ongeval plaats vindt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een evenement gebeuren, tijdens het werk of gewoon bij u thuis. Ook is het zo dat deze verzekering vaak wereldwijd geldig is, dus ook als u een ongeluk krijgt op bijvoorbeeld een vakantie, bent u verzekerd tegen de schade. Een nadeel is echter wel dat het invalide raken door risico sporten zoals snowboarden of skiën niet zijn inbegrepen bij de verzekering. Als u dus op wintersport gaat doet u er goed aan om een extra of aanvullende verzekering af te sluiten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat verzekeraars een extra hoge premie kunnen vragen als u een risicovol beroep uitoefent.