‘Ik heb nu zo’n vijftig paar sneakers’

Score0

in

‘Tot twee jaar geleden werkte ik als coördinator bij de Belastingdienst op de afdeling toeslagen. Ik heb personeel en arbeid gestudeerd en wilde eigenlijk doorgroeien binnen de organisatie. Maar toen mijn functie werd opgeheven en ik administratief medewerker werd, wilde ik niet meer blijven. Ik fotografeer sinds mijn vijfentwintigste, toen kreeg ik een kapotte analoge camera van mijn vader. Wonder boven wonder kreeg ik hem weer aan de praat en ging ermee aan de slag. Toen mijn functie bij de Belastingdienst veranderde ben ik begonnen met freelancen als fotograaf. Eerst naast mijn vaste baan, zodra dat lekker ging lopen stopte ik bij de Belastingdienst.

„Vorig jaar won ik de publieksprijs van de Kracht van Rotterdam – een fotowedstrijd. Sindsdien kom ik veel gemakkelijker aan werk. Je naam zingt rond en mensen weten je ineens sneller te vinden. Mijn inkomen is misschien niet hoog, maar ik ben content met wat ik verdien. Bovendien krijg ik er veel voor terug: de…

Lees het hele bericht