Fietsverzekering

Score+32234

Het is niet alleen mogelijk om uw auto of motor te verzekeren, maar het is ook mogelijk om uw fiets te laten verzekeren. Als u een oude of tweedehands fiets hebt is het meestal niet de moeite waard om uw fiets te laten verzekeren maar als u net een dure nieuwe fiets heeft gekocht kan het de moeite waard zijn om deze fiets te laten verzekeren. Dit kost meestal niet al te veel geld en als u schade krijgt aan uw fiets doordat u bijvoorbeeld met glad weer te val komt of als uw fiets beschadigd of gestolen wordt, wordt deze schade vergoed door de verzekering.

Een fietsverzekering is vrij nieuw in Nederland en het is niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Hierdoor zijn er ook veel verschillende vormen van verzekering beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld een verzekering afsluiten tegen diefstal en/of beschadiging van uw fiets en u kunt uw verzekering afsluiten op basis van de nieuwprijs van uw fiets of op de dagwaarde van uw fiets.

Meestal wordt een fietsverzekering afgesloten op basis van de nieuwwaarde van de fiets. Het is mogelijk om een verzekering voor uw fiets af te sluiten met verschillende looptijden, maar de meest gangbare looptijden variëren tussen de één en drie jaar. Het is ook mogelijk om een verzekering af te sluiten op basis van afschrijving. Deze vorm van verzekering is vergelijkbaar met de verzekering op basis van de nieuwwaarde maar deze verzekering kent vaak een lagere premie omdat naarmate uw fiets ouder wordt minder geld terug krijgt voor de beschadiging of diefstal van de fiets.

Bij de meeste fietsverzekeringen is het mogelijk om te kiezen om uw fiets te laten verzekeren tegen beschadiging of diefstal. Als u echter bijvoorbeeld in een grote stad woont of uw fiets vaak op een drukke of juist afgelegen plek neerzet kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten tegen zowel diefstal als beschadigingen.