Dit is het ergste milieujargon

Score0

‘Duurzaam’, ‘circulair’ en ‘klimaatneutraal’. Als ik érgens jeuk van krijg, dan is het wel van die woorden. Begrijp me niet verkeerd, ik draag de planeet een warm hart toe. Maar de laatste tijd hoor ik er zoveel bedrijven over, dat ik wel eens denk: zijn jullie nou écht zo dol op het milieu of zijn het slechts mooie praatjes om in een goed blaadje te komen bij het publiek?

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd door NRC Live, een „onafhankelijk podium voor professionals die openstaan voor nieuwe inzichten”, om daar iets over te komen vertellen op een ‘event’ – evenementen bestaan niet meer, dat zijn allemaal ‘events’ geworden – over „maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Als vlucht vooruit hadden ze alvast maar het ergste milieujargon op een bingokaart laten drukken. Dit waren de ergste:

Met stip op…

Lees het hele bericht