‘Die reis naar Miami kostte 3.000 euro’

Score0

IN

‘Op mijn tiende begon ik met beleggen. Mijn vader vond het belangrijk dat mijn broer en ik inzicht kregen in de werking van geld, dus kregen we ieder een potje. Sindsdien is het een hobby waar ik dagelijks mee bezig ben.

„Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Velserbroek. Dat is een bewuste keuze. Ik heb het bestedingspatroon van iemand met een goede baan, maar niet het inkomen. Vier dagen per week werk ik bij Knab, een online bank, in de sales. Daar ben ik de hele dag bezig met het geld van anderen. Mijn vader, interim manager, huurt mij een paar uur per maand in voor advies over zijn spaargeld.

„Met twee vrienden van de basisschool zit ik in een beleggingsvereniging. Samen kiezen we waar we ons geld in stoppen. Ik heb 33 procent van de aandelen. Volgende week gaan we naar de aandeelhoudersvergadering van een Belgisch biotechbedrijf. Nu hebben we vooral veel lol, maar het doel is om het later serieus te doen. Onze aandelen zijn samen 7.500 euro waard. Zelf beleg ik ook,…

Lees het hele bericht