Bijbanen

Score+4193

Iedereen is weleens opzoek naar een extra zakcentje. En niet een baan waar je elke dag zoet mee bent. Nee, gewoon een baantje waar je af en toe voor moet/kunt werken. Zoiets noem je een bijbaan. Het woordenboek duid het woord bijbaan als volgt: baantje naast de hoofdfunctie. De betekenis zegt het natuurlijk al. Niet je hoofdbaan, maar je baantje ernaast. Veel jongeren hebben dus ook naast hun school en andere activiteiten een bijbaan. Ook voor ouderen zijn bijbaantjes geschikt. Zij willen naast bijvoorbeeld hun huisvrouw/man positie of hun hoofdbaan ook nog een extra baantje erbij.

Voor jongeren De meeste ouders willen dat jongeren naast hun school en buitenschoolse activiteiten zelf ook werken. Dit is onder andere goed voor hun sociale ontwikkeling. En zo leren jongeren ook vaak beter met geld om te gaan. Voor sommige jongeren is het ook de normaalste zaak van de wereld om op hun ouders zak te leven. En daarbij krijgen ze ook nog eens zakgeld en geven dit meteen uit. Dit is natuurlijk niet helemaal gewoon. Het is goed om uw kind aan het werk te zetten al is het maar een zaterdag middag baantje.

Het is ook niet alleen makkelijk voor uzelf, hierdoor zult u uw kind minder geld hoeven geven. Het is ook erg goed voor hun omgang met verschillende soorten mensen. Stel uw kind werkt in een kleding winkel, vaak komen daar verschillende soorten mensen die veel van een kind verwachten. Zo wordt vaak het geduld van uw kind op de proef gesteld, omdat veel mensen slordig met kleding omgaan.

Voor sommige mensen is het ook heel normaal om de kleding op de grond te gooien, als u kind dat net allemaal netjes heeft opgehangen. Kan dit nog weleens tot ergernis lijden. Ook leren de meeste kinderen hierdoor beleefd te zijn tegen andere/ oudere mensen. Dit zijn ze natuurlijk wel tegen opa en oma, maar tegen onbekende oudere mensen gaat dit nog weleens fout.

Als kinderen in de puberteit zijn kunnen veel kinderen onzeker zijn tijdens die tijd. Een bijbaantje kan hier ook veel aan veranderen.

In het begin is het nog weleens moeilijk om de draai te vinden binnen bij hun nieuwe bijbaan, maar zodra ze er een beetje gewend zijn zal alles stukken makkelijker zijn. Dan gaan ze meer plezier krijgen in hun werk, leren ze met geld omgaan en bevordert hun ontwikkeling in onze samenleving.

Een bijbaan zoeken is dus nog zo gek nog niet. Aan het werk kun je vrijwel overal. Denk aan supermarkten, slagers, speelgoedwinkels, kledingwinkels, de markt, krantenwijk, bloemenwinkels etc. Hier kunt u bijbanen vinden voor uw kind. Eigenlijk moeten ze zelf even op zoek gaan naar de geschikte bijbaan voor hun zelf, dit motiveert hun meer om aan de slag te gaan.

Voor ouderen Mocht u een bijbaantje voor uzelf zoeken, kunt u ook bij ons terecht voor informatie Dit kan natuurlijk in de schoonmaak zijn maar ook bij de post. Een extra zakcentje voor bijvoorbeeld de huishoudpot kan natuurlijk bij niemand kwaad. Dus mocht u een bijbaantje voor uzelf of voor uw kind zoeken. Zoek dan zeker even bij ons, want wij hebben voor iedereen wel wat in de aanbieding! Meld je nu gratis aan en ontvang een mail voor elke nieuwe bijbaan of vakantiebaan die voldoet aan uw wensen!