Beweging

Score+34654

Veel mensen leiden aan overgewicht. Een van de redenen hiervan is overmatig en ongezond eten. Een ander reden is dat zij niet of nauwelijks aan beweging doen. De meeste zullen zich afvragen maar waarom zou ik meer moeten bewegen? Antwoord Je krijgt meer energie. Je uithoudingsvermogen neemt toe. Je kunt na een inspanning beter ontspannen. Je botten worden er sterker van. Je kunt beter ontspannen en daardoor lekkerder slapen. Je blijft makkelijker ‘op gewicht’. Je bent minder vatbaar voor ziektes

Aikido 
Morihei Ueshiba, de grondlegger van het Aikido, heeft verschillende technieken van de Samoerai gecombineerd met filosofische en religieuze tradities. Deze Japanse sport onderscheidt zich van andere vechtsporten door het ontbreken van het competitie-element 

Boksen
Bij Boksen werk je aan je conditie en aan technieken voor zelfverdediging. 

Capoeira
Deze sport uit Brazilië is een combinatie van vechten, dansen, acrobatiek en muziek maken. 

Jiu-Jitsu 
Jiu-Jitsu is een krijgskunst ja dat is waar nee dat is onzin ik heb geen idee Jiu-Jitsu Jiu-Jitsu zou je kunnen vertalen als ”zachte kunst” het is een zelfverdedigingssport waarin kracht geen hoofdrol speelt en waarmee je in een paar seconden je aanvaller uitschakelt. 

Judo 
Bij Judo probeer je je tegenstander uit balans te brengen en te werpen. Op de grond probeer je hem/haar tot overgave te dwingen. Karate Karate is een vechtsport die je beoefent met je blote handen.

Taekwondo 
Taekwondo is een Koreaanse zelfverdedigingssport waarbij je vooral gebruik maakt van voet- en beentechnieken. Het ontwikkelen van een goed evenwichtsgevoel is zeer belangrijk voor het uitvoeren van de hoge trappen. 

Wing-Chun 
De bekendheid is ook te danken aan het feit dat Bruce Lee deze stijl heeft beoefend. Kernpunten Wing-Chun: Aanvallend en verdedigend systeem. Accent op techniek, snelheid en dan pas op fysieke kracht. Daarom geschikt voor zowel dames als heren. Eenvoudige technieken ten gevolge van zeer werkzame principes. Zeer geschikt als zelfverdediging en ter vergroting van het zelfvertrouwen. Bevordering van de fysieke en mentale conditie. Leren omgaan met agressie. 

Taekwon-do 
Taekwon-do is een sport die zowel lichamelijk als geestelijk veel van je vergt, maar naar mate je de vechtkunst langer beoefent , kom je tot de ontdekking dat lichaam en geest heel goed samen gaan. De achterliggende gedachte van de vechtkunst Taekwon-do is de eenwording van lichaam en geest door vervolmaking van technieken en volharding. 

Worstelen 
Bij deze edele sport gaat het om een combinatie van kracht, souplesse en helder tactisch denken. De mythe van grote gespierde vechtmachine-mannelijkheid wordt met veel vertoon in stand gehouden in het Amerikaanse pro-wrestling. Helaas zijn dit vrijwel de enige beelden van worstelen die de beeldbuis in Nederland halen.